به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، بر اساس آنچه قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی اعلام کرده است: مشکلات و موانع صادرات و واردات بین ایران و هند بر طرف شده و دو کشور آماده می شوند که مبادلات کشاورزی بیشتری با هم دیگر داشته باشند.

علیرضا پیمان پاک در توییتی نوشته است: طی توافقات صورت گرفته با وزیر جهاد کشاورزی هند ضمن حل مشکلات صادرات محصولات کشاورزی ایران به هند، زمینه واردات سهم بیشتری از کالاهای اساسی مورد نیاز ایران نیز، از این کشور فراهم شد.

آذر ماه سال 1400 بود که رئیس اتحادیه ملی محصولات کشاورزی در گفت وگو با خبرنگار فارس از برگشت خوردن کیوی صادراتی ایران به هند خبر داد، مسئولان هندی ادعا کرده بودند که باقیمانده دارویی در میوه های کیوی وجود داشته است.

همان زمان فعالان اقتصادی تاکید کردند که ایران نیز سیاست مشابه را برای محصولات وارداتی از هند اعمال کند.

آنها گفتند:‌ موز‌هایی که از کشور هند وارد می‌شود باید از زیر ذره بین سازمان حفظ نباتات قرار گیرد زیرا موزهایی که از هند وارد می‌شود به دور از آلودگی نیست و اگر دولت هند بخواهد چنین رفتارهایی درباره محصولات صادراتی ما داشته باشد ایران نیز باید اقدام متقابل داشته باشد.

از آنجایی که ایران وارد کننده عمده برنج از هند بود، تلاش کرد که از این محصول شروع کند و واردات برنج را از این کشور ممنوع کرد.

با گذشت نزدیک به دو سال از آن زمان حال قائم مقام وزارت جهاد کشاورزی از بهتر شدن اوضاع مبادلات محصولات کشاورزی و غذایی بین دو کشور خبر می‌دهد، این اتفاقات در سفر سه روز پیش این مسئول به کشور هند رخ داده است.

پس‌ از دیدار رئیس محترم جمهوری اسلامی ایران و نخست‌وزیر هند و تأکید ایشان بر توسعه تجارت دو کشور، قائم‌مقام وزیر جهاد کشاورزی در حوزه تجارت تنظیم بازار در رأس هیئتی بلندپایه با هدف رفع مشکلات توسعه صادرات محصولات کشاورزی ایران و نیز برنامه‌ریزی جهت تأمین برخی کالاهای اساسی مورد نیاز کشور عازم هند شد.
در این سفر که رئیس کل دامپزشکی، معاونین و مدیران سازمان توسعه تجارت و نمایندگانی از بنگاه‌های بزرگ دولتی وی را همراهی می‌کردند، نشست‌هایی با وزیر کشاورزی هند، معاون وزیر بازرگانی هند، اتحادیه اتاق‌های بازرگانی هند، انجمن روغن‌کشی و اتحادیه کشتارگاه‌های صنعتی هند برگزار و درخصوص رفع موانع صادرات محصولات کشاورزی ایران از جمله کیوی و سیب و نیز هماهنگی‌های بهداشتی و قرنطینه‌ای در خصوص واردات نهاده‌های دامی، محصولات دامی و محصولات کشاورزی مورد نیاز ایران و نیز همکاری مشترک در حوزه بذر از هند توافقات لازم صورت گرفت.
در این نشست‌ها براساس تفاهم‌نامه منعقد شده بین وزارت‌خانه‌های کشاورزی دو کشور مقرر شد، کمیته مشترک کشاورزی تشکیل و اولین نشست خود را هم‌زمان با نمایشگاه بزرگ صنایع غذایی و کشاورزی هند در هفته اول ماه نوامبر (آبان‌ماه ۱۴۰۲) در دهلی برگزار نمایند.

همچنین قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی در این نشست‌ها درخصوص آغاز مذاکرات تجارت آزاد در حوزه محصولات کشاورزی با طرف‌های هندی توافق کرده و مقرر شد فرآیند این مذاکرات به‌زودی آغاز شود.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *