به گزارش خبرگزاری فارس از سلسله، سید عماد شاهرخی در دیدار با کانون نخبگان این شهرستان اظهار کرد: نخبگان از مهمترین افراد تاثیرگذار در بخش کشاورزی هستند که می‌توانند با تشکیل گروه‌های ترویجی و انتقال یافته‌ها به سایر بخش‌ها و مزارع نقش مهمی را در این بخش ایفا کنند.

وی ادامه داد: لذا همواره تاکید بر این است که ارتباط با نخبگان و کشاورزان پیشرو در بخش کشاورزی بیشتر و پر رنگ‌تر شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان، انعقاد قرارداد با کشاورزان پیشرو را یکی از کارهای بسیار ارزشمندی دانست و افزود: وزارت جهاد کشاورزی، مسوولیت آن را به معاونت تحقیقات واگذار کرده تا سایر کشاورزان در مرحله آماده‌سازی، کاشت، داشت، برداشت و… از مزارع کشاورز پیشرو بازدید و یافته های کسب شده را به سایر مزارع انتقال دهند.

شاهرخی اظهار کرد: اگر در کنار سایر کارها از قبیل جهش تولید در دیمزارها، افزایش ضریب مکانیزاسیون با پرداخت تسهیلات، خرید ادوات و… موضوعات آموزش و ترویج وجود داشته باشد، می‌توان امیدوار بود گام‌های بلندی در بخش کشاورزی برداشته شود.

وی به اجرای الگوی کشت اشاره و تصریح کرد: بحث الگوی کشت یک بحث فرا قوه‌ای است تا در کنار هم آن را به بهترین شکل ممکن پیش ببرند.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان با اشاره به ضرورت کشت برخی محصولات آب دوست، اظهار کرد: برای کشت محصولات آب دوست با کمترین مصرف آب نیز کار تحقیق‌های زیادی انجام شده است و برخی محصولات را می توان با روش‌های مناسب کشت کرد.

شاهرخی افزود: بنابراین الگوی کشت باید با روش‌های نوین صورت گیرد تا علاوه بر تامین نیاز مردم، صرفه‌جویی در آب، اشتغالزایی و اقتصاد کشاورز نیز مورد توجه باشد.

وی به استفاده دو منظوره از استخرهای آب در مزارع کشاورزی اشاره کرد و گفت: لازم است تا از استخرهای موجود به صورت دو منظوره استفاده شود، به گونه‌ای که از استفاده همزمان از استخر برای آبیاری و پرورش ماهی به بهترین درآمد رسید، زیرا این رویکرد سبب ایجاد اشتغال مولد، توسعه آبزیان پرورشی و بهبود کیفیت خاک کشاورزی خواهد شد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی لرستان ادامه داد: در راستای اجرای این طرح یک کار ترویجی و تولیدی انجام می‌شود که تاثیر بسزایی در اشتغال و تولید استان خواهد داشت.

شاهرخی اضافه کرد: از آنجایی که این استان دارای ظرفیت مطلوب در حوزه آبزی پروری است لازم است در این راستا اطلاع رسانی و فرهنگ‌سازی‌های لازم صورت گیرد و کشاورزان به این سمت سوق داده شوند تا بهره‌وری ارتقا یابد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *