به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، وزارت نیرو متولی تامین و تحویل آب به صورت حجمی برای بخش کشاورزی کشور است و باید بر اساس محل هایی که تعیین شده است آب کشاورزان را به صورت حجمی تحویل دهد که به بخش زیادی از تعهدات خود طی سالهای گذشته عمل نکرده است.
تحویل آب حجمی به بخش کشاورزی که از برنامه دوم مطرح شده و تا سال ۸۹ هم در قانون افزایش بهره وری بخش کشاورزی بر آن تاکید شده است، هنوز به صورت کامل اجرایی نشده است.
صفدر نیازی شهرکی معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی با انتقاد از این موضوع گفت: «حدود سه میلیون هکتار از ۸.۵ میلیون هکتار اراضی کشور، توسط شبکهها آبیاری میشود، در این راستا ۱۳۰ هزار نقطه برای تحویل حجمی آب تعیین شده که تاکنون فقط در ۳ درصد از آنها تحویل حجمی اعمال شده و مابقی احتمالا در دست مطالعه همکاران وزارت نیرو است که باید مورد بررسی و اقدام قرار گیرد.»
این مسئول یک ماه گذشته هم در نشست خبری که با خبرنگاران در محل وزارت جهاد کشاورزی داشت از این مسئله انتقاد کرد و وزارت نیرو را متولی تحویل آب حجمی به کشاورزان مطرح کرد که طی دهههای اخیر به تکلیف خود عمل نکرده است.
در برنامههای دوم تا ششم توسعه، بر تحویل حجمی آب به کشاورزان توسط وزارت نیرو تاکید شده است اما مسئولان وزارت کشاورزی میگویند این کار فقط در بخش کوچکی از استانهای کشور انجام شده است.
تحویل آب حجمی میتواند مدیریت آب در بخش کشاورزی را سبب شود یعنی کشاورز بداند که آب را به چه میزان و در کجا باید تحویل بگیرد که در چنین شرایطی الگوی کشت هم بهتر اجرا میشود و می توان با حداقل آب بیشترین بهرهوری را داشت.
صفدر نیازی شهرکی معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی در برنامه میز اقتصاد شبکه خبر با بیان مطلب فوق، به بررسی تاخیر در اجرای مواد قانونی تحویل حجمی آب به بخش کشاورزی پرداخت و گفت: تحویل حجمی آب به این معنی است که متولی تامین آب در زمان و مکان مشخص، آب را به صورت حجمی تحویل بهرهبردار دهد.
معاون آب و خاک وزارت جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: وزارت نیرو به عنوان متولی تامین آب مسوول نصب دستگاههای تعیین حجم است و بقیه دستگاهها در این خصوص همکاری میکنند، وزارت جهاد کشاورزی چه بابت نظامهای بهرهبرداری و چه برای الگوی کشت و سایر موارد که در تحویل حجمی آب مورد نیاز است، کمکرسان وزارت نیرو خواهد بود.
امروزه آب به مهمترین چالش های امنیت غذایی دنیا تبدیل شده است حتی چالش سیاسی کشورها هم بعضا از این مسئله نشات میگیرد و به این دلیل دولتمردان در تلاش هستند موضوع آب را حل کنند حتی برخی کارشناسان بر این باورند که کمبود آب در جهان میتواند زمینه جنگ و فقر در آینده باشد.
بدون دیدگاه