به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، سید مهدی حسینی رئیس هیأت مدیره انجمن واردکنندگان سم و کود ایران، در نشست خبری با بیان این مطلب گفت: 75 درصد سم مورد نیاز در بخش کشاورزی در داخل فرموله و 25 درصد هم از محل واردات تامین میشود که در کل نیاز به 250 میلیون دلار ارز دارد.
رئیس هیئت مدیره انجمن واردکنندگان سم و کود ایران با بیان اینکه مشکلاتی در تامین ارز مورد نیاز نهاده وجود داشت، گفت: اخیرا با مساعدت یکی از معاونتهای وزارت جهاد کشاورزی ارز مورد نیاز تخصیص یافت.
وی با بیان اینکه سموم مورد نیاز در بخش کشاورزی باید متنوعتر شود، گفت: در داخل کشور ۵۰ از رقم مولکول۹۰ درصد آفت کشهای کشور میشود این در حالی است که در جهان از بیش از 800 مولکول سم تولید میکنند در این صورت کشاورز قدرت انتخاب بیشتری خواهد داشت.
حسینی به انحصار در واردات سم از سوی شرکتهای دولتی هم اشاره کرد و گفت: 80 درصد از سموم توسط شرکتهای زیر مجموعه وزارت جهاد کشاورزی وارد میشود و بخش خصوصی سهم کمتری دارد.
وی در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس که کشاورزان از کیفیت سموم گلایه دارند، گفت: باید وزارت جهاد کشاورزی به کیفیت سموم تولید داخل نظارت بیشتری کند، بررسیهایی در این زمینه انجام شده و نتایج آن باید منتشر شود. از سوی دیگر در مورد سموم وارداتی هم در مرزها نمونهگیری کند و اگر کیفیت آن با استانداردهای وزارتخانه منطبق نبود، عودت دهد.
وی در عین حال به مشکلات واردات سموم کشاورزی هم اشاره کرد و گفت: 25 درصد تعرفه دارد و اخیرا گفته شده 9 درصد ارزش افزوده هم اضافه کنند که رقابت واردکنندگان را با فرمولاتورهای داخلی سختتر خواهد کرد.
* خروج 15 میلیارد دلار ارز از کشور برای واردات چند قلم کالای اساسی کشاورزی
در ادامه مجید عمادی عضو هیات مدیره انجمن واردکنندگان سم و کود ایران با بیان اینکه کشاورزی مسیر توسعهای کشور است، گفت: بنا برگزارش سازمان خواربار کشاورزی ملل متحدایران در تولید محصولات کشاورزی پیشتاز است و در 20 محصول رتبه اول تا دهم دنیا را دارد. 12 میلیون هکتار محصولات زراعی و 2.5 میلیون هکتار محصولات باغی کشت میشود و به اذعان کارشناسان مزیت ویژهای در کشاورزی ایران با وجود پایین بودن میزان بارندگی هست. بهطوریکه در تولید پسته جایگاه دوم دنیا را داریم.
وی تأکید کرد که برای ارتقاء جایگاه فعلی بخش کشاورزی باید عملکرد محصولات کشاورزی را با استفاده از نهادههای مطمئن کشاورزی افزایش داد.
وی با بیان اینکه سال گذشته برای واردات چند قلم کالای کشاورزی 15 میلیارد دلار ارز از کشور خارج شده است گفت: میتوان با تخصیص اعتبار کافی به بخش تحقیق و افزایش عملکرد در هکتار مانع خروج این میزان ارز شد.
* بذر اصلاحشده انقلابی در تولید ایجاد میکند
در ادامه این نشست سید منصور هاشمی رئیس انجمن واردکنندگان بذر اصلاح شده در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس که سالانه چه میزان ارز برای واردات بذر اختصاص مییابد، گفت: بیشترین میزان واردات 125 میلیون یورو بوده که میانگین حدود 100 میلیون یورو است. که اکثرا به واردات بذر سبزی و صیفی اختصاص مییابد. در حلا حاضر بذر هیبرید از طلا هم گرانتر است و به صورت دانهای وارد میشود.
وی در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس که بذرهای هیبرید وارداتی بذر والد نیستند و درواقع یکبار مصرف به حساب میآیند و مجبور هستیم که همه ساله واردات انجام دهیم، گفت: بله همین طور است چند بار کشاورزان داخلی تلاش کردند که خودشان بذرگیری کنند، اما عملکرد آنها را کاهش داد. در برخی از مزارع حتی مجبور شدند مزرعه را دوباره شخم بزنند.
به گزارش فارس، کشورهای بزرگ صادرکننده بذر برای اینکه واردکنندگان را همواره نیازمند به واردات کنند، بذر مادر در اختیار آنها نمیگذارند و آنها همه ساله مجبور به واردات میشوند.
دهمین نمایشگاه تخصصی نهادههای کشاورزی تهران با شعار «کشاورزی نوین، آینده پایدار» از 11 تا 14 دی ماه در مرکز دائمی نمایشگاههای بینالمللی ایرانمال برگزار میشود و از ساعت 15 تا 21 در معرض دید علاقهمندان قرار میگیرد.
بدون دیدگاه